Ons verhaal - Frituur Marco BVBA

Tijdens zijn opleiding als houtbewerker, werkte Marco al vanaf zijn 13e in Frituur DE KEMPEN in Hamont.
Daar heeft hij de kneepjes van het vak geleerd en hij bracht er al zijn vrije tijd door.
Enkele jaren later wist Marco dat dit was wat hij wilde, en begon toen al plannen te maken voor het opstarten van zijn eigen frituur.

Na eerst nog wat ervaring opgedaan te hebben in enkele andere frituren opende hij op 5 maart 2005 op 20 jarige leeftijd zijn frituur-broodjesbar aan de Dorpsstraat in Achel, die al snel een goed draaiende zaak werd en ondertussen is uitgegroeid tot een vaste waarde in de regio.

 

In 2008 besloot Marco als eerste in Noord Limburg om met een mobiele frituur allerhande feesten te gaan verzorgen bij mensen thuis of op locatie.
Al snel bleek dit ook een groot succes, en kregen ook de bedrijven, scholen en verenigingen interesse in het inhuren van een frituurwagen. Ondertussen rijden er reeds 3 frituurwagens van Marco doorheen heel Vlaanderen en Nederland voor kleine en grote feesten en evenementen. En er zijn al plannen om dit wagenpark nog uit te breiden.

Ondertussen leerde Marco zijn vrouw Ellen kennen, die al snel meewerkte in de frituur (2011) Vanaf april 2017 is zij ook mede eigenaar geworden, na de overstap van de eenmanszaak naar Frituur Marco BVBA en namen zij hun eerste Full-time werknemer in dienst, Katrien, die samen met Ellen en Marco meer en meer het gezicht wordt van de vaste frituur.

 

Met het oog op verdere groei van het bedrijf hebben ze vanaf begin 2018
de intrek genomen in hun nieuw industrieel pand in Sint-Huibrechts-Lille welke dienst doet als stalling voor de wagens, en als magazijn voor sauzen, verpakking, dranken en frituurvet.
Met een vriescel van maar liefst 100m3 kunnen ze ook een grote voorraad frituursnacks stockeren waardoor ze niet snel zonder zullen vallen.

Ellen en Katrien zijn de vaste krachten van de frituur in Achel, waar Marco nog regelmatig bijspringt, en waar nog enkele studenten op de drukke dagen een handje komen toesteken.Verder staat Ellen nog in voor de personeelsplanning van de vaste frituur, en besteed ze veel tijd aan hun zoontje Jurre.

 

Het takenpakket van Marco bestaat uit het beheren en bestellen van de voorraad, offertes en facturatie, personeelsplanning voor de frituurwagens
Waar ze trouwens met een 7 tal flexijobs werken.
Rij Planningen van de wagens en uiteraard is hij ook nog steeds vaak te vinden achter een frietketel, hetzij in de vaste frituur of op locatie.

In totaal zijn ze met een 15 koppig team dat elke dag opnieuw het beste van zichzelf geeft om honderden hongerige magen te vullen met de lekkerste frietjes en snacks. Waarbij gebruik wordt gemaakt van pure authentieke producten die terug gaan naar de kern van het frituren, maar die voldoen aan de hedendaagse normen.

Niet alleen de kwaliteit en smaak, maar zeker ook de uitstraling, de service en ons vlotte goedlachse team maken dit alles tot unieke beleving.

Lekker zorgeloos eten is vaak de sleutel van het welslagen van uw feest.